Matematik

Trigonometri Hjælp!

26. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

OK. Jeg har siddet lidt med den her opgave. Først kom jeg frem til at jeg skulle bruge phytagoras, efter det sinus, men intet ser ud til at virke...

Opgaven lyder således: Find de resterende sider i de to ensvinklede trekanter ABC og A1B1C1.

Den første trekant:

a siden = 7

c siden = 5

b siden = ukendt

Hvis jeg får hjælp med den her, klarer jeg den næste...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Yow! (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2009 af peter lind

Det kan ikke findes på grundlag af de oplysninger du giver.


Svar #3
26. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

Det er lidt besværligt med at forklare det på tekst. Kan jeg sende et billede af stykket til dig? Så er det glasklart.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

er trekanterne ikke ret vinklede???

i så fald kan du jo starte med at finde hypotenusen(sidelængden c) i trekant ABC

herefter kan du finde skalaproduktet, da du jo nu både kender sidelængden c i den første og den anden trekant....


Svar #5
26. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

OK.

Hvordan finder jeg hyptonusen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

ved brug af pythagoras sætningen...

1. katede2 + 2. katede2 = hypotenusen2 

du skal så isoler hypotenusen...


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

Hvis de er ensvinklede burde du læse noget om forstørrelsesfaktoren K.


Skriv et svar til: Trigonometri Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.