Matematik

Beregning af retvinklet trekant med 1,5x side

27. oktober 2009 af Deus (Slettet) - Niveau: 10. klasse

B= 90 grader
b= 5,41
a= 1,5 x siden c

Beren A, C, a, c...

Kan ikke lige se for mig hvordan det gribes an, nogen der kan kickstarte en ?
Vil godt vide hvordan siden a regnes når c ikke vides :/

takker


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

Brug Pytagoras b2 = a2+c2  På højre side kan du er atatte a med 1,5c


Svar #2
27. oktober 2009 af Deus (Slettet)

Vi ved vi skal bruge pythagoras, men med b2 = a2+c2 kan jeg ikke se hvad vi når frem til når vi sætter 1,5a ind... Det er jo et fiktivt tal vi bruger for at beregne c, eller hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af peter lind

Det var nu 1,5c jeg foreslog du satte ind. Du kender b så derfor har du efter indsættelsen en ligning med en ubekendt nemlig c.


Skriv et svar til: Beregning af retvinklet trekant med 1,5x side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.