Matematik

Opstil regneudtryk

27. oktober 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trykket i atmosfæren (målt i atm) aftager som funktion af højden (målt i km) over jordoverfladen med tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P - med halveringshøjde: 5 km.

Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen: 1 atm.

Opgaven skal regnes uden hjælpemidler. 

Er ret lost. :S Er nået frem til: P = b * ah hvor b vel = 1 atm.

Men hvordan finder jeg a? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Husk at der skal stå -h og ikke h, da trykket falder. For at finde a skal du bruge at halveringshøjden er 5 km.


Svar #2
28. oktober 2009 af miemelody (Slettet)

okay :) hmm, vil du ikke måske fortælle lidt mere om a?

den eneste løsning jeg kan komme på, der skal man bruge log-funktionen, og det dur jo ikke uden hjælpemidler. /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Gælder der ikke (hvis det er tid) at halveringstiden er givet ved: T½=ln(½)/ln(a), så hvad bliver a i dit tilfælde?


Skriv et svar til: Opstil regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.