Fysik

integrale

27. oktober 2009 af nej12 (Slettet)

 Ved de olympiske lege i Seoul i 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 m på 9,83 s.

Analyser af videooptagelser af løbet hår vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A= 12,42 m/s og B= 0,0944 m/s^2

c) hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?

Her ved jeg at integralet af hastighedsfunktionen v(t) giver strækningen. Da jeg kender strækningen kan jeg sætte 50 = integralet v(t) og solve for den øvre grænse t. Men når jeg laver det i maple får jeg det til -2,43, hvilket self. også er en grænse. Men det skulle gerne give 5.5 

Jeg skriver det op på følgende måde i maple 

solve(50=integralet (nedre grænse 0 øvre t) 

Håber i kan forstille jer hvordan det skal se ud. Men er det forkert skrevet op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det kan ikke passe det giver noget negativt. Jeg regnede det i hovedet (groft) og jeg får noget positivt ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Løs det uden brug af solve...


Svar #3
27. oktober 2009 af nej12 (Slettet)

#2 hvordan vil du så isolere t?

#1Nej, men det gør det i maple sådan som jeg skriver det op. Det skulle nemlig gerne give ca. 5.5 sek altså at den øvre grænse er 5.5 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Start med at integrere funktionen.


Svar #5
27. oktober 2009 af nej12 (Slettet)

 så får jeg 

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

V(t)= At-1/2*b*t^2*0,4937^t*ln(0.4937)


Svar #6
27. oktober 2009 af nej12 (Slettet)

 Men hvordan vil du finde den øvre grænse b i intervallet a;b i det ubestemte integrale? det bliver jo en lang udregning i hånden. Du ved ikke hvordan man skriver det rigtig op i maple? således at man får det rigtige resultat, for den metode jeg bruger er jo med sikkerhed rigtig. 


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.