Samfundsfag

lektie til i morgen kan jeg få hjælp plissssssssssss

28. oktober 2009 af Einstern (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej er i gang med at lave en samfundsfagslektie men i lektien står der et spg som er sådan her hvad menes der med sætningen mennesket er et socialt væsen og problemmet er at jeg ikke ved hvad de betyder er der en som kan forklare


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Et socialt væsen er et væsen, der har det bedst sammen med andre, mennesket identificerer sig ofte med en bestemt gruppe og færdes i den. Eksempler er rokkere, bander i den dårlige ende og musikere, kunstnere i den gode ende. De fleste dyr færdes også i grupper, hvilket du må have set mange gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis du vil blære dig lidt, stammer udtrykket fra Aristoteles og lyder på græsk zoon politikon. I det udtryk ligger, som Erik skriver, at mennesket har det bedst sammen med andre mennesker, og konsekvensen af det er, at vi danner samfund og fællesskaber.

Du kan selv søge lidt på udtrykket på Internettet, der er skrevet meget om Aristoteles, og det behøver ikke være så svært at læse. Eksempel hvor du kan høre, hvordan det udtales:

http://www.denstoredanske.dk/Livsstil,_sport_og_fritid/Filosofi/Oldtidens_filosofi/zoon_politikon


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hun er meget ensporet og tydeligt præget af sin egen opvækst, desuden generaliserer hun, når hun siger, at underklassen ikke mangler penge men moral. Det er langt fra tilfældet. De fleste, jeg kender fra underklassen (et lidt nedsættende og gammeldags udtryk) har en høj grad af moral, de mangler også penge, men de kan sagtens leve et godt liv med få midler. Man kan slet ikke tage hende alvorligt,. så jeg forstår slet ikke, at I gider snakke om hende?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2009 af ping317 (Slettet)

Du kan også lade vær med at lyde somom du har taget en doktorgrad i sociologi og sige at mennesket er individ der færdes best i grupper/sammen med andre ;)

at være social betyder at man er god til at være en del af et fællesskab (socialist kommer også heraf)


Skriv et svar til: lektie til i morgen kan jeg få hjælp plissssssssssss

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.