Matematik

Hjælp til lineær sammenhæng

28. oktober 2009 af Japzitraxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 2 opgaver jeg mangler akut hjælp til :D

opg. 1

En linje har stigningstal 0,8, og den går gennem punktet (5,7) bestem en ligning for linjen.

Bestem linjens skæringspunkter med koordinatakserne.

opg. 2

Find en ligning for den rette linje der har stigningstal -3, og som går gennem punktet med koordinatsæt (2,7)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. oktober 2009 af cbech (Slettet)

OPG 1:
Du har at hældningen er 0.8 og et punkt (5,7)

Linjens ligning: y=ax+b

a, x og y indsættes: 7=0,8*5+b

b isoleres: b=7-4 <=> b=3

Dermed har du ligningen: y=0,8x+3

OPG 2:

Egentligt bare det samme princip:

y=ax+b

7=-3*2+b

b=7+6

b=13

Dermed: y=-3*x+13

//Christoffer


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. oktober 2009 af plysflue (Slettet)

Nu er det er år siden jeg har haft matematik :)

Men hjælper det at fortæller at hver gang x, i opgave 1, stiger med 1, så stiger y med 0,8.

I opgave 2, falder y med 3 når x stiger med en.

På den måde kan du finde et til koordinatsæt til hver opgaver og ud fra disse udlede ligningen :)


Svar #3
28. oktober 2009 af Japzitraxx (Slettet)

Tak til jer begge :D


Skriv et svar til: Hjælp til lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.