Matematik

Find den ubekendte katete i en trekant

29. oktober 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kunne kigge på den vedhæftede opgave, og give mig et eksempel på en start ? på forhånd tak.

Vedhæftet fil: Matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af mathon

fold = √(32-2,52)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Beregn AB ved hjælp af pythagotas

ΔABCer ensvinklet med ΔEDA

DE/BC=DA/CA   indsæt linierne og beregn DE


Svar #3
29. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

mange tak


Svar #4
29. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Men for at jeg skal kunne bruge formlen for ensvinklet trekanter skal jeg vide en katete på ΔEDA?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Du kender DA som er halvdelen af AB, som du kan beregne med pythagoras


Svar #6
29. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

aahhh .. tak igen :)


Svar #7
29. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

bliver k så 0.25 ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2009 af mathon

sorry
regnefejl i #1

ΔAED er ensvinklet med ΔABC

hvoraf
|DE|/|BC| = |AD|/|AC|

|DE|/3 = (5/2)/4

|DE| = (3/4)·(5/2) = (15/8) = 1,875


Skriv et svar til: Find den ubekendte katete i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.