Fysik

Hjææælp - optøning af frosset vandrør!

29. oktober 2009 af Lullul (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med opgave b? Det haster - tak(:

Et frosset vandrør indeholder 12,3 L is. Selve vandrøret har varmekapaciteten 7,1 kJ/K.
a)Hvad er den samlede varmekapacitet af vandrør og is?
For at beregne den samlede varmekapacitet bruges formlen:
C_total=c*m_is
Her er c varmekapaciteten og m masse for is.
Vandrørets varmekapacitet lægges også til stykket:
2,04kJ/(kg*K) *(0,920kg/L*12,3L)+7,1kJ/K
= 30,18464kJ/K

b)Det frosne vandrør optøs ved at sende en elektrisk strøm gennem røret. Strømmen afsætter energi med effekten 2,5 kW. Til at begynde med har vandrøret og isen temperaturen -4,8ºC.
Hvor lang tid varer det, inden al isen er smeltet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Der er da noget galt med dine enhedder. Er det ikke isens smeltevarnme du har regnet med?

Det var da isens varmekapassitet du skulde bruge her


Svar #2
29. oktober 2009 af Lullul (Slettet)

Det var også gerne det jeg skulle have gjort. I min opgave står 2,04kJ(kg*K) som specifikke varmekapacitet. Men det er måske helt galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Undskyld jeg har vist læst forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2009 af Frank Sinatra (Slettet)

Uha, lang tid siden jeg har lavet en fysikopgave af den type.

Men du skal udregne, hvor meget energi, der skal til førend vand og rør har en temperatur over 0 grader.

Så skal lige huske på, at laseren varmer med 4,5 kJ per sekund. (W = Joule per sekund).


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Udregn hvor meget energi der skal til for at opvarme is og rør fra -4,8otil 0o

Udregn derefter hvor meget energi der skal tilføres for at isen smelter

Del den samleder energi med strømmens effekt på 2,5 kW


Svar #6
01. november 2009 af Lullul (Slettet)

Super - tusind tak!!!


Skriv et svar til: Hjææælp - optøning af frosset vandrør!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.