Fysik

Varmekapacitet

29. oktober 2009 af fyr93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej er der nogen som ved hvordan man regner det her ud?

Til fremstilling af pommes frites skal der i en aluminumsgryde opvarmes 1,0kg olie fra 20grader til 250grader. oliens varmefylde er 1,8J7(g*·c) grydens masse er 0.65 kg.

A. Hvor meget energi kræver opvarmningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

E=masse*temperaturstigning*armefylde (husk enhedder)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af mathon

opvarmning af olie + opvarmning af Al-gryde

   molie·colie·ΔT     +     mAl·cAl·ΔT

 .........

cAl = 0,90 kJ/(kg·K)


Svar #3
29. oktober 2009 af fyr93 (Slettet)

 tusind tak, ved i så hvordan man renger dette ud 

Hvor lang tid tager det med en kogeplade på 1500w, når ingen engeri gå tabt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af mathon

P·t = E

t = E/P


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2009 af bjrneunge (Slettet)

E = Energi
m = massen i kg
c = varmekapacitet / varmefylde
ΔT = din temperatur stigning eller faldning dvs. 250 - 50 = 200 så ΔT = 200

Så kommer din ligning til at se sådan ud.

E = m * c * ΔT


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.