Fysik

hjælp til opg om laserens bølgelængde

29. oktober 2009 af dumsen (Slettet)

hej er der nogle der kan hjælpe mig med min rapport omkring laserens bølgelængde?

jeg skal finde gitterligninge men kan ikke komme i gang

Vedhæftet fil: Forside.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af mathon

d = (1/3)·10-5 m

λn = x/√(a2+x2)·(d/n)              (fed = variabel)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2009 af mathon

λ1 = (0,13 m)/√((0,66 m)2+(0,13 m)2)·((1/3·10-5 m)/1) = 6,44188·10-7 m = 644,188·10-9 m = 644,188 nm


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2009 af mathon

lidt vanskeligt at læse lineært

se derfor


Svar #4
31. oktober 2009 af dumsen (Slettet)

årrrrrrghhhhh hvor er duu bare dejliiiiiiggg... Kan jeg så finde et gennemsnit af alle de tal og så finde den procentvise afgivelsE?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2009 af mathon

hov

afvigelse fra hvad?

Du har jo ikke en bølgelængde at måle gennemsnittets afvigelse ud fra!

Eller kender du He_Ne-laserens arbjedsbølgelængde?


Svar #7
01. november 2009 af dumsen (Slettet)

ja jeg kender He_Ne laserens bølgelængde som er 632,8nm

Kan jeg så ikke beregne afgivelsen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. november 2009 af mathon

Jo


Svar #9
01. november 2009 af dumsen (Slettet)

Okay super... men hvad syntes du så om rapporten? Er der noget jeg skulle lave om på måske ?


Skriv et svar til: hjælp til opg om laserens bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.