Matematik

Matematik Procent (let)

31. oktober 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

hej her er der 3 opgaver jeg har prøvet at regne dem alle 3, men har kun fundet frem til et resultat ved 2 af dem, er det rigtigt og hvad skal jeg gøre ved den sidste ? hvordan

160kg jordbær købes for 9.50 kr pr kg.

a) udregn købsprisen: 160*9.50= 1520

b) Omkostningerne er 12,5 procent af købsprisen udregn de samlede udgifter.

12,5 : 100 = 0,125 ---> 0.125 * 1520 = 190.  190 er så de samlede udgifter.

c)

Jordbærrene sælges for 2017.80 kr

Hvor mange procent udgør fortjenesten af de samlede udgifter.

Please hjælp er det rigtigt hvordan gør man?

                      


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Bernburg (Slettet)

Det kan jeg desværre ikke huske, men du skal huske at komme benævnelser på :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2009 af Snick (Slettet)

b) købsprisen er jo også en udgift, så du skal huske at lægge omkostningerne oven i købsprisen

dvs 1520 + 190 = 1710

c) Fortjenesten må så være 2017,80 - 1710 = 307,8

så tager du fortjenesten 307,8 kr og dividere med de samlede udgifter 1710 kr. og ganger med 100

(307,8 / 1710)*100= 18

dvs. fortjenesten udgør 18 % af de samlede udgifter


Svar #3
31. oktober 2009 af wes2

er der ikke nogen som kan hjælpe : /


Svar #4
31. oktober 2009 af wes2

Tak skal du have


Skriv et svar til: Matematik Procent (let)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.