Tysk

5 Sætninger - Korrektur

01. november 2009 af Simon2 (Slettet)

Als Albrecht um, dass er sterben muss, bewusst wird, versucht er sich zu bereiten.

Er geht zu einem Notar und ordnet sein Testament, er schreibt zu seiner ältester Schwester, seiner Jugendliebe und seinen besten Freunde und zuletzt er verschenkt unter anderem sein Taschenmesser.

Später ruft Juli auf Albrecht und sagt, dass er ihre Papiere archivieren muss. Albrecht tun, was Juli erzählt ihm, und Juli belohnt ihm mit einem Stück von ihrem Kuchen, aber dies Stück ist keine Belohnung. Juli hat nämlich den Kuchen mit Gift, das Trägheit herbeiführt, angefüllt.

Bitte hilfen (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

Er der ikke seks sætninger? ;)

Ej, er det muligt at få en dansk oversættelse også? Der er nogle steder hvor du blander tempus, og nogle sætninger, som ikke giver helt mening.


Svar #2
01. november 2009 af Simon2 (Slettet)

 Så vidt jeg kan tælle er der 5 :-)

Men jo sagtens!

Da Albrecht bliver klar over at han skal dø forsøger han at forberede sig.

Han går til en notar og ordner sit testamente, han skriver til sin ældste søster, sin ungdomsforelskelse og sine bedste venner og til sidst forærer han bl.a. sin lommekniv væk.

Senere råber Juli på Albrecht og siger at han skal arkivere hendes papirer. Albrecht gør hvad Juli fortæller ham og Juli belønner ham med et stykke af hendes kage, men dette stykke er ingen belønning. Juli har nemlig fyldt kagen med gift som medfører træthed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af Lisbeth.o (Slettet)

Det er altid godt med de danske sætninger også, så er det lidt nemmere at rette, også selvom oversættelsen er god :-)

Her kommer nogle rettelser:

Als Albrecht darüber klar* wird, dass er sterben muss, versucht er sich zu bereiten.

Er geht zu einem Notar und ordnet sein Testament, er schreibt zu seiner ältesten* Schwester, seiner Jugendliebe und seinen besten Freunden* und zuletzt verschenkt er unter anderem sein Taschenmesser.

Später ruft Juli Albrecht an* und sagt, dass er ihre Papiere archivieren muss. Albrecht tut*, was Juli ihm* erzählt, und Juli belohnt ihn* mit einem Stück von ihrem Kuchen, aber dieses* Stück ist keine Belohnung. Juli hat nämlich den Kuchen mit Gift, das Trägheit herbeiführt, angefüllt.

1) "Blive klar over noget" = "über etwas klar werden". "Blive klar over, at.." = "darüber klar werden, dass.."

2) Tillægsord der står efter et ord i ein-gruppen bøjes efter "reses-bøjningen". (Slå op på nettet, hvis du ikke kender denne). Femininum, dativ = -n.

3) "Dativ flertal er min ven, ender altid på et 'n' " ;-)

4) Kalde på/ringe til = anrufen

5) Bøjningen af "tun" er lidt mærkelig. I nutid: ich tue, du tust, er/sie/es tut, wir tun, ihr tut, sie/Sie tun. I hovedtiderne: tun - tut - tat - getan.

6) Det personlige stedord placeres bedst før "erzählen".

7) "Ham" står her i akkusativ.

8) "Dette" i neutrum, nominativ = dieses 

Ellers godt skrevet, må jeg sige. Det meste er småfejl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2009 af Muckel (Slettet)

Als Albrecht bewusst wird, dass er sterben muss, versucht er sich vorzubereiten.

Er geht zu einem Notar und ordnet sein Testament, er schreibt seiner ältesten Schwester, seiner Jugendliebe und seinen besten Freunden und zuletzt verschenkt er unter anderem sein Taschenmesser.

Später ruft Juli Albrecht an und sagt ihm, dass er ihre Papiere archivieren muss. Albrecht tun, was Juli ihm erzählt, und Juli belohnt ihn mit einem Stück von ihrem Kuchen, aber dieses Stück ist keine Belohnung. Juli hat nämlich den Kuchen mit einem Gift angefüllt, das Trägheit herbeiführt.


Skriv et svar til: 5 Sætninger - Korrektur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.