Fysik

Termodynamik

02. november 2009 af HTXelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået en opg som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse. Den lyder følg.
Hvor meget vand, som har temperaturen 21C kan man bringe i kog med en varmemængde på 280 kJ.
Kunne være dejligt hvis i kunne finde en formel til mig, som jeg kan bruge til at løse den :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af peter lind

Q = mc(100-t) Q varmemængden, m massen c varmefylden og t temperaturen.


Svar #2
02. november 2009 af HTXelev (Slettet)

Ok, så langt så godt. Nu kan jeg regne ud jeg skal isolere m, men er sku' ikke så god til det med at isolere. Så hvordan gør jeg det?


Svar #3
02. november 2009 af HTXelev (Slettet)

nvm.. har fundet ud af det :b
(nvm = nevermind = ligemeget)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2009 af ansy (Slettet)

Hej.. Hvis du har problemer med at isolere osv. kan du anvende følgende hjemmeside. Der findes en del formler hvor hvert led er isoleret:

e-formel.dk

e-formel.dk - Varmeenergi

God fornøjelse


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.