Matematik

Trekant

02. november 2009 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en retvinklet trekant er a=6,8   ,    b= 3,5       og        /_C= 90grader

a/ bestem længden af siden c.

b/ Bestem trekantens areal.

c/´Bestem længden af højden Hc.

Nogle der kan hjælpe og gerne hurtigt. Kan simpelthen ikke finde ud af det! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af NejTilSvampe

det er en retvinklet trekant så du kan bruge pythagoras

a^2 + b^2 = c^2

arealet er en halv grund linje gange højde, du ved allerede at vinklen mellem a og b er 90, så

A=½a*b

Højden af c er sinA *b eller sinB*a 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

a) brug pythagoras a2+b2=c2

b) areal: ½*a*b

c) arealet=½*hc*c              indsæt værdierne du har fundet i de to første spørgsmål og find hc af ligningen


Svar #3
02. november 2009 af MaleneLar (Slettet)

Det der a2+b2=c2 sætter man bare tallene ind i den formel? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ja det gør man bare


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

#1 man kender ikke vinklerne, så det med sin og cos er vist ikke lige sagen.


Svar #6
02. november 2009 af MaleneLar (Slettet)

#4 Okay,, så 6,82+3,52=c2. ? :)

#5 Nej okay, men tusind tak for hjælpen ellers!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2009 af NejTilSvampe

#5 -  hold da op, du kender jo siderne.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.