Matematik

bestem f ''(4)

02. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

For funktionen f gælder at f(4)=1, samt at f er løsning til y '+y=2. Bestem f ''(4).

Det irritere mig grænseløst, at jeg ikek kan løse den! En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt y=f(4)=1 i differentialligningen og beregn y '. y ' + 1 = 2 <=> y ' = 1

Derefter skal du "differentiere differentialligningen":

y '' + y ' = 0

y '' + 1 = 0

osv.


Svar #2
02. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

y '' + y ' = 0

y '' + 1 = 0
 

∫1 + 1 = 0

x+1=0

x=0-1=-1?

meb hvor bliver 4 af? skal jeg bruge det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af ibibib (Slettet)

Sikke noget rod. Du skal beregne y '' !

y '' + 1 = 0

y '' = -1


Svar #4
02. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

ja ok, undskyld! Er ikke ligefrem en haj til mat


Svar #5
02. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Jeg er altså ked af at spørge, men vil altså gerne forstå det her! Hvad sker der med f(4)? det er stort set kun f(4) der forvirre mig :-S


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2009 af mathon

Derefter skal du "differentiere differentialligningen" med hensyn til y


Skriv et svar til: bestem f ''(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.