Matematik

Udtryk z ved x ????

02. november 2009 af Malene92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

om tre variable x, y og z oplyses flgende:
z er en ligefrem proportional med y med proportionalitets faktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og y er 10 nr x er
Udtryk z ved x

Hvad er meningen ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

z er en ligefrem proportional med y med proportionalitets faktoren 3,

z=3y


x og y er omvendt proportionale, og y er 10 nr x er ... der mangler vist noget om x her

y*x=10


Udtryk z ved x  indsæt y=10x fra det sidste udtryk i det første udtryk og isoler z (det sker vist af sig selv når du indsætter)


Svar #2
02. november 2009 af Malene92 (Slettet)

taak :)

Lige nyt spørgsmål

hvis man så har en opgave En funtion er givet ved f(x)= 4 * a^x
hvor a er et positivt tal, grafen for denne funtion gr gennem (2;100)

Så er den jo eksponentiel, og ved en eksponentiel ved jeg gpdt hvordan man finder a men vi har kun fået et punkt oplyst?

Sorry er virkelig en dør til matematik :P Har en rigtig dårlig lærer altså..


Svar #3
02. november 2009 af Malene92 (Slettet)

og der ksulle stå når x er ½


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2009 af MN-P (Slettet)

#1)

x og y er omvendt proportionale, og y er 10 nr x er ½

y*x=10*½

x*y=5

y=5/x indsæt i stedet for y i første udsagn

#2)

f(x)= 4 * a^x
hvor a er et positivt tal, grafen for denne funtion gr gennem (2;100)

100=a2

a=10


Skriv et svar til: Udtryk z ved x ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.