Matematik

Om støj

03. november 2009 af Swifty_McVay (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg godt kunne bruge hjælp til.

" I et værksted, hvor der står to maskiner, skal der foretages en måling af støjniveauet. Man måler først støkmoveautet for maskinerne hver for sig og får følgende resultater:

Maskine 1: L.1 = 93 dB

Maskine 2: L.2 = 99 dB

Når begge maskiner kører samtidig, måles der en lydstyrke på 99 dB.

Du skal ved en beregning undersøge, om det sidste måleresultat er rimeligt."

Er ikke sikker på hvordan jeg skal gribe den her opgave an.


Svar #1
03. november 2009 af Swifty_McVay (Slettet)

Har skrevet forkert.

Mener selvfølgelig at maskine 2 er 98 dB, og ikke 99 dB


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af Cruiser (Slettet)

Lw=10*log((W/W0))*dB

Lw er lyd kraften

W0=10-12W

Beregn L.1 og L.2 om til SI og find ud af hvad L.1+L.2 bliver til og regn tilbage til dB.


Svar #3
03. november 2009 af Swifty_McVay (Slettet)

ok, men hvad mener du med SI og hvordan regner jeg om til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2009 af Cruiser (Slettet)

Watt er en SI enhed med be tegnelse W

93=10*log((W/10-12))

9,3=log((W/10-12))

109,3=W/10-12

109,3*10-12=W

109,3-12=W

10-2,7=W


Skriv et svar til: Om støj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.