Matematik

Lineær sammenhæng

03. november 2009 af ænvvvv (Slettet)

hej alle sammen jeg har fået en opgave som jeg ikke kan finde ud af :S

Den lyder: der er en linær sammenhæng mellem temperaturerne i A og B. Når temperaturen i A er -10 grader, så vil temperaturen i B være 14 grader, og når temperaturen i A er 2 grader vil temperaturen i B være -34 grader..

Hvad er temperaturen i B når temperaturen i A er 0 grader?

er helt lost i den.. Please anyone..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2009 af MN-P (Slettet)

(A;B)=(-10,14) eller (2,-34)

liniær sammenhæng y=ax+b hvor du indsætter A og B i stedet for x og y

14=a*(-10)+b

lav selv det andet udtryk og find a pg b af de to ligninger

indsæt derefter x=0 og find y (B)


Svar #2
04. november 2009 af ænvvvv (Slettet)

kan du forklarer det anderledes?


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.