Fysik
Haster
Håber at der er en der kan hjælpe mig med den vedhæftet opgave
Svar #1
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Du skal bruge, at centripetalkraften = m*a = m*v2/r. Med hensyn til det andet spørgsmål, så er det differentielle arbejde lig dW = F*ds = Fd*r*dθ, hvor Fd*r er drejningsmomentet
Svar #2
06. november 2009 af sofiemadseeen (Slettet)
hvordan kan jeg så udtrykke r vha. sinus og cosinus?
Er det rigtigt på følgende måde?
r= √(F*cos(θ))^2+(F*sin(θ))^2
Svar #3
06. november 2009 af mathon
F = m·(v2/r)·sin(θ)
A = 0∫π/2(m·v2/r)sin(θ)·r·dθ = (m·v2)·0∫π/2sin(θ)dθ = m·v2 da v er konstant
Svar #4
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis du tegner det op og opløser kraften i to komponenter: radialkraften og tangentialkraften, så er det den sidste, der får legemet til at svinge, og den er F*sin(θ). Dette er dit udtryk. Arbejdet finder du af ∫Ftangential*rdθ, hvor du integrerer fra θ=0 til θ=π/2. Du skulle altså ikke regne noget ud, du skulle bare finde udtrykkene for kraften og arbejdet. Jeg synes i øvrigt, at det er en dårlig tegning, det ser ud, som om kraften "buer", men det er altså tangentialkraften vinkelret på r.
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
