Matematik
Bestem den årlige procentvise rente på kontoen
Hej.
Jeg har problemer med denne opgave:
---------------------------------------------------------------------------------
På en bankkonto indsættes 8000kr. til en fast årlig procentvis rente, og efter 6 år står der 8877,62kr på kontoen.
a) Bestem den årlige procenvise rente på kontoen
---------------------------------------------------------------------------------
Jeg ved, at det har noget rekursionsregning at gøre, men jeg har virkelig brug for hjælp!
På forhånd tak
Svar #2
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)
puha ville ønske at jeg kunne hjælpe men går kun i 8. klasse:-(
Svar #3
05. november 2009 af peter lind
Indsættes et beløb A0 i banken til en årlig rente r vil der efter n år stå A = A0(1+r)n på kontoen.
Svar #4
05. november 2009 af jabjab (Slettet)
)#1
8877,62 = 8000*(1+r)6, isoler r.
- Hvordan kan jeg isolere r i den formel?
By the way, det er en problemregning jeg laver. har også problemer med opgaven:
------------------------------------------------------------------------------
Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40% om året, og denne udvikling forventes at ville fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.
a) opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem antallet af internetbutikker og antal år efter 2006 (mit svar: Ko=7700*(1,40+1)i x'ende, hvor x er antal år efter 2006. I må meget gerne komme med rettelser!)
b) I hvilket år forventes antallet af internetbutikker at nå op på 25000? (Den jeg har problemer med!)
Endnu en gang tak :)
Svar #5
05. november 2009 af Isomorphician
8877,62 = 8000*(1+r)6
del med 8000 på begge sider:
8877,62/8000 = (1+r)6
opløft i 1/6 (eller tag den 6. rod) på begge sider:
(8877,62/8000)1/6 = 1 + r
træk 1 fra på begge sider:
(8877,62/8000)1/6 - 1 = r
Skriv et svar til: Bestem den årlige procentvise rente på kontoen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
