Matematik

hvad betyder reducer

05. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

hvad betyder reducer


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

reducer betyder at omskrive et udtryk (f.eks. med a og b) så det kommer til at stå ep enklest mulig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2009 af Exupery (Slettet)

at forkorte.


Svar #3
05. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

så det betyder at a og b står for nogle bestemte tal?


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. november 2009 af savin (Slettet)

fx: 2a+5b=8b-1a

2a+1a=8b-5b

3a=3b (reduceret)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2009 af Exupery (Slettet)

#4

Divider igennem med 3 og få da:

a=b (reduceret)

(drop i øvrigt ét-tallerne foran a. a betyder 1a, så der er ingen grund til at skrive det.)


Svar #6
05. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

ok så det er næsten det samme som x ligninger bare svære

tak for hjælpen!!

XD


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

Reducere betyder at forkorte min ven..feks. reducer en ligning= forkort ligningen...så bliver det meget nemmere, at lave.....

feks. 2x-16=2

Reduceres:

2x-16+16=2+16
 

2x=18

Reduceres igen:

2x/2=18/2

x=9

Håber at det hjalp...

Jeg går kun i 8 klasse så sådan ved jeg det, MEGA flovt hvis det er forkert :-( 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2009 af Exupery (Slettet)

#7 Det er skam rigtigt nok. :-)

At reducere er som I allerede har opdaget næsten det samme som at løse en ligning. Forskellen ligger i, at når vi løser en ligning, finder vi frem til et konkret tal, mens vi, når vi reducerer/forkorter et udtryk, finder frem til et udtryk, der er det samme som det første men skrevet meget pænere (og kortere op). Reduktion er ikke sværere end at løse ligninger, man skal bare lige vænne sig til det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

#8   hehe tak:-)


Svar #10
07. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

skal have om det og havde det i en prøve, jeg er ikke sikker på om jeg har levet det rigtigt så jeg tænkte det var en smart ide at finde ud af mere.

men tak

XD


Svar #11
09. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

4a-2c=8b+3c

4a-3c=8b+2c

1a=10b

ser den nogenlunde rigtig ud??


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, jeg kan slet ikke se, hvad du laver?


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. november 2009 af ahnygaard (Slettet)

4a-2c = 8b+3c

4a = 8b+5c

Dividér fx med 4 for at isolere a, dividér med 8 for at isolere b eller dividér med 5 for at isolere c

a = 2b + 1,25c

Du er nødt til altid at holde de forskellige faktorer som a, b og c adskildt, altså kan du ikke starte med en ligning hvori der indgår a, b, og c og så slutte med en ligning hvor kun a og b indgår


Svar #14
09. november 2009 af hvadhvorfor (Slettet)

ok nuuuuuuuuuuuu fatter jeg det endeligt!!!

taaaaaaaaaaaaaaak


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. marts 2010 af hol123 (Slettet)

hvad går jeg hvis der stå reducer fx

a+a+2a =

og hvordan går jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. marts 2010 af NejTilSvampe

 #15 - 

a+a = 2a

2a + 2a = 4a

men du er nødt til at skrive noget på højre side, det giver ikke mening at skrive  4a = ___

Anyways til #0 - reduktion er hvis du har en ligning med to ubekendte eller lignende, så kan du forkorte den så det står pænere og så simpelt som muligt. Hvis ligningen kun har en ubekendt siger vi bare vi løser ligningen for den ubekendte. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. marts 2010 af MathHElper (Slettet)

reducer ?? u laver sgu da find x værdien???? reducer er ligesom hvad jeg laver nu :

2^2x5-2+3-2(x) =

2^2x5-2+3-2x =

4x5-2+3-2x =

20-2+3-2x =

20-5-2x =

15-2x svaret....... Dx


 


Skriv et svar til: hvad betyder reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.