Matematik

Differentialregning

06. november 2009 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alllesammen:)

Er der ikke en, der vil tjekke om jeg har regnet denne opgave rigtigt? & evt. rette det, der skal rettes

Opgaven siger: Bestem en ligning for tangenten i punktet (-1,f(-1)) til grafen for funktionen med forskrift f(x)= exp(3x) +5x

Besvarelse:

f(x)=exp(3x)+ 5x

x0=-1

f(x0)=f(-1)=exp(3*(-1))+5(-1) = e-3 -5

f'(x)=f'(-1)=exp(3x)+5x = 0

y=0*(x-(-1))+ e-3 -5

y=1/e3 - 5

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af mathon

f '(x) = 3·exp(3x) + 5

f '(-1) = 3·exp(3·(-1)) + 5 = 3·(exp(-3)) + 5 = 3·e-3 + 5

tangentligning i (-1; e-3-5):
 
y - yo = f '(xo)·(x-xo)

y - (e-3-5) = (3·e-3+5)·(x-(-1))

y = (3·e-3+5)·x + (e-3-5) + (3·e-3+5)

                        y = (3·e-3+5)·x + 4e-3
 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.