Matematik

Ulighed

07. november 2009 af kiuwr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem a, så uligheden 2x2-2x-4 ≤ -x2+2x+a har løsningen [-1,3]


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt x=-1 og beregn a. Tjek om det passer med x=3.


Svar #2
07. november 2009 af kiuwr (Slettet)

det passer ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af Taqz (Slettet)

Så har du lavet en regnefejl for det virker for mig.


Svar #4
07. november 2009 af kiuwr (Slettet)

Ja, det passer også hvis man sætter x=-1 men hvis man sætter x=3 så giver det noget andet.. skal det ikke give det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 a giver enten 8 eller 3, kommer an på hvad du indsætter


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2009 af ibibib (Slettet)

a=3 er korrekt og det passer med begge.


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.