Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn den årlige ydelse i den anden annuitet, når de to annuiteter skal have samme nutidsværdi ved en rente på 8% p.a. ?

07. november 2009 af goegler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Har lidt problemer med en regneopgave, jeg har løst spørgsmål (a , men kan ikke lige løse opgave (b !

Håber der er en som kan komme med et hint !

Opgave R39
En uendelig annuitet (A) har en årlig betaling på 100 kr. Første betaling forfalder om ét år.

a) Bestem nutidsværdien af A ved en rente på 8% p.a. En anden uendelig annuitet (B) har første ydelse om tre år.
K0 = 100 / 8 % = 100 / 0,08 = 1250

b) Beregn den årlige ydelse i den anden annuitet, når de to annuiteter skal have samme nutidsværdi ved en rente på 8% p.a.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Du skal bare diskonter 1250 3 år frem i tiden (med en rente på 8% selvfølgelig), og gange med renten bagefter.


Skriv et svar til: Beregn den årlige ydelse i den anden annuitet, når de to annuiteter skal have samme nutidsværdi ved en rente på 8% p.a. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.