Matematik

Matematik opgave.

08. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der siger.

to linier L og M har ligningerne

l : y = 2x + 3

m : y = ax - 6

Jeg skal bestemme tallet a, så linierne l og m skærer hinanden i punktet (1,5)

Jeg ved ikke hvordan jeg kan finde tallet a, hvis jeg ikke har punkterne?

Er der nogen der kan hjælpe her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Duffy

Du finder a ved at indsætte punktet i m. (Punktet ligger jo på m så det skal passe ind i ligningen for m).

Pære-nemt.


Svar #2
08. november 2009 af sssl (Slettet)

Det forstod jeg ikke:s ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

y=ax-6 <=>
5 = a*1-6

Isolér a. Det er det, #1 mente.


Svar #4
08. november 2009 af sssl (Slettet)

når okay. nu forstår jeg :D

Bliver a så 10?

eller -10?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

Nej.

5=a*1-6
5+6=a
11=a

:)


Svar #6
08. november 2009 af sssl (Slettet)

når jo. hov, jeg kom til at plusse 1 .

Men tak :)

Ved du så, hvordan man beregner vinklen mellem l og m for denne a værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2009 af Duffy

Jeps:

Formlen for vinklen mellem to linier skal bruges.

Hvis du kalder hældningskoefficienten for linie m for a1 og den for m for a2 , kan du beregne vinklen v, som

v = tan-1((a1- a2)/(1+a1*a2))

Du har altså at

a1 = 2   og  a2 = 11

Du skulle gerne få v = 21,37°


Svar #8
08. november 2009 af sssl (Slettet)

kan man bruge denne formel, for alle linjer ?

altså, kan jeg også bruge denne formel til at bestemme den stumpe som den spidse vinkel mellem linjerne med parameterfremstilling?


Svar #9
08. november 2009 af sssl (Slettet)

Den giver ikke 21.37 grader.

Den giver noget med et minus tal, og det skulle en vinkel jo ikke give.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2009 af Duffy

Du må taste noget forkert på din regnemaskine!!!


Svar #11
08. november 2009 af sssl (Slettet)

hmm neej .

men jeg prøver atter igen.


Skriv et svar til: Matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.