Matematik

differentialligninger

08. november 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem funktionen f, når f(100) = 400-200e og f´(t) = 0,1(f(t)-400)

Nogen der kan hjælpe mig med den? Jeg kan overhovedet ikke komme igang med den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Differentialligningen kan omskrives til f'(t)-0,1*f(t) = -40. Brug dernæst at løsningen til differentialligningen y'+f(x)y=g(x) er y = e-∫f(x)dxdx∫g(x)e∫f(x)dxdx


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo du skriver den f'(t) - 0,1f(t) = 40, det giver løst f(t) = 0,1*C*e0,1t, da f(100) er en konstant,, kald den k så kan du finde C, dernæst kan du se, om udtrykket f'(t) = 0,1*(f(t)-400) stemmer.


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.