Matematik

Hjælp til et par opgaver inden for rentesregning

08. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe med disse opgaver?

1. Der indsættes 1.400 kr. til 3,1 % pr. termin. Hvad står der på kontoen efter 7 terminer?

2. Efter 6 terminer står der 1.500 kr. på en konto. Hvad blev der oprindeligt indsat, når rentefoden i hele perioden var 4,5 %?

3. Der indsættes 1.200 kr. på en konto. Efter 5 terminer står der 1.800 kr. på kontoen. Hvor stor har rentefoden været?

4. Der indsættes 2.100 kr. på en konto. Hvor mange terminer er der gået, når rentefoden i hele perioden har været 2,96 %, og slutkapitalen er 2.400 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Du skal bruge formlen: kn = k0 * (1+r)n

Kn = slutkapital
K0 = start kapital
r = renten (i decimal)
n = antal terminer

Så skal du bare lave den om eftersom det du vil finde..


Svar #2
08. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er det ikke sådan her?

Opgave 1:

K = K0 * (1 + r)n

K = 1.400 * (1 + 0,031)7

K = 1.400 * 1,0317

K = 1.400 * 1,238256616

K = 1.733,56 kr.

Opgave 2:

K = K0 * (1 + r)n

1.500 = K0 * (1 + 0,045)6

1.500 = K0 * 1,0456

1.500 = K0 * 1,302260125

K0 = 1.500 / 1,302260125

K0 = 1.151,84 kr.

Opgave 3:

K = K0 * (1 + r)n

1.800 = 1.200 * (1 + r)5

1.800 / 1.200 = (1 + r)5

1,5 = (1 + r)5

1 + r = 5√1,5

1 + r = 1,084471771

1 - 1 + r =  1,084471771 - 1

r = 0,084471771 * 100

r = 8,45 %

Opgave 4:

K = K0 * (1 + r)n

2.400 = 2.100 * (1 + 0,0296)n

2.400 = 2.100 * 1,0296n

2.400 / 2.100 = 1,0296n

1,142857143 = 1,0296n

log(1,142857143) = log(1,0296n)

log(1,142857143) = n * log(1,0296)

0,057991947 = n * 0,012668534

n = 0,057991947 / 0,012668534

n = 4,577636801 ≈ 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det ser fornuftigt ud


Skriv et svar til: Hjælp til et par opgaver inden for rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.