Matematik

Hjælp! Jeg forstår det ik... :(

08. november 2009 af Knaas (Slettet)

Please vil I ik være venlig og hjælpe mig med det her:

Temp (målt i C) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden t(målt i antal minutter efter at ovnen er tændt) givet ved forskriften:
         

f(t) = 20 + 150In(8t+1)
 

Men spørgsmålet er hvordan kan jeg regne opgave a og b ud, forstår det simpelthen ikke. :(

a) Bestem tempraturen i ovenen 10 minutter after ovnen er tændt, og bestem, hvor lang tid der går, fra ovnen er   tændt til tempraturen i ovnen når op på 500 C?

a)  Bestem den hastighed, hvormed tempraturen ændrer sig til tiden t= 10.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af Yow! (Slettet)

i den første opgave skal du først indsætte 10 på t's plads og beregne f(t).... dernæst skal du indsætte 500 på f(t)'s plads og beregne t...dvs. du skal isoler t.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2009 af keg (Slettet)

jamen til a hører to svar: a1)her indsætter du blot 10 istedet for t så f(10)=20 + 150 ln 8*10+1) og udregner

a2) her skal du finde t : 500=20 +150ln(8t +1) lidt sværere , men dog lade sig gørligt

b)til sidst skal du differentiere funktionen : f´(t)=150/(8t+1) og indsætte t=10

håber det har skabt en smule klarhed, resten er ren talgymnastik


Svar #3
08. november 2009 af Knaas (Slettet)

Tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Hjælp! Jeg forstår det ik... :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.