Fysik

energibetragtninger

09. november 2009 af filte (Slettet)

Hejsa, jeg sidder med en fysikopgave hvor jeg skal besvare følgende:

benyt energibetragtninger til at vurdere, hvor stort et arbejde en raket skal udføre ved opsendelse fra jorden?

Nogen der kan hjælpe mig? Jeg skal vel finde den mekaniske energi, men er der ikke noget med fortegn af g jeg skal være opmærksom på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv et mere præcist forslag?

Du skal bruge den gravitationelle kinetiske energi.


Svar #2
11. november 2009 af filte (Slettet)

Ja altså Epot' = F
Så hvis jeg tager intergralet til F=m*(G*M/r*r) kan jeg få at Epot= (-m*G*M/x)+k , fordi intergralet til F = Epot

Er jeg på rette vej ?


Skriv et svar til: energibetragtninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.