Matematik

Opgaver i matematik

09. november 2009 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen = )

Jeg har fået nogle opgaver i matematik, som jeg ikke rigtig kan finde ud af at løse dem, selv om jeg har prøvet flere gange. Er der nogen der kan hjælpe mig.

Opgaverne er således:

1. Herunder ses et ligningssystem. Det er din opgave, at løse ligningssystemet, og skrive så detaljerede forklaringer til løsningen som muligt. Du vil udelukkende blive bedømt på dine forklaringer.
Løs ligningssystemet
(x-4)^2=x^2-y ∧ 2y-4x=4
 

2. Ekstraopgave:
Forklar hvorfor 4(A+B)=4A+4B
 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

1)  (x-4)2=x2-y

2)  2y-4x=4

Ganger () i 1 ud (bruger kvadratesætning)

x2+16-2*x*4=x2-y      trækker x2 fra på begge sider

16-8x=-y                     ganger med (-1) på begge sider

y=8x-16                       indsættes i 2

2(8x-16)-4x=4             ganger ind i ()

16x-32-4x=4               lægger 32 til på begge sider

12x=36                       deler med 3 på begge sider

x=3                            indsættes i y=8x-16

y=8*4-16

y=16

(x,y)=(3,16)


Svar #2
09. november 2009 af Gomar (Slettet)

Ok, mange tak for dit hjælp søde = )


Svar #3
09. november 2009 af Gomar (Slettet)

Men, den forklarende besvarlese som du skrev, er det som opgave 1 eller 2?


Svar #4
09. november 2009 af Gomar (Slettet)

Nåh, oki det var for den 1. opgaver. Det må du undskyld, jeg er bare blevet forvirret om det.


Svar #5
09. november 2009 af Gomar (Slettet)

Jeg ville spørge dig, om du har en ide til, hvordan man laver opgave 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af MMX (Slettet)

Reglerne om at gange i parantes. Man skal gange med alle led i paranteset.

Man ganger først med første led og får 4A. Derefter ganger man med andet led som er +B og får +4B. På den måde bliver det 4A+4B


Skriv et svar til: Opgaver i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.