Matematik

Beregne skæringspunkt

10. november 2009 af niclash0mie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddaw! et lille spørgsmål, der gerne må besvares hurtigt, tak  :D

: Beregn skæringspunktet mellem linjerne

M: y=2x - 49/10 og y= - 1/5x + 17/10

49/10, 1/5 og 17/10 skal stå som brøker!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt de to udtryk lig hinanden og find x, dernæst kan du finde y af en af ligningerne ved at indsætte den fundne x-værdi

i opgaven med brøkerne skal du finde en fællesnævner og sætte det hele på en fælles brøkstreg og så lægge tællerne sammen og til sidst reducere, hvis det er nødvendigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af mathon

begge ligninger ganges med 10 på begge sider og reduceres til

I:   20x - 10y = 49
II:   2x + 10y = 17                                          I og II adderes

   22x = 66
      x = 3                                                       som indsat i y = 2x - 49/10 giver

   y = 2·3 - 49/10 = (60 - 49)/10 = (11/10)


Skriv et svar til: Beregne skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.