Matematik

Reducer

10. november 2009 af Kevi (Slettet)

Redcer udtrykkene

a)  -(5-6x) + (x-2)

b) .3,5(4-x )+ 14 - 0,5x

c) 5,5b - 4a + 2,4b

d) 4y - 2,4y + 7

Nogle der kan regne de her ud for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er bedre, at du selv laver dem, i den første, når du hæver parenteser med minus foran, skal du skifte fortegn, det er fordi der i virkeligheden står -1*(5-6x), og minus gange minus giver plus. I b skal du blot gange ind, i c skal du samle b'erne, og i d skal du samle y'erne. For eksempek d) 4y-2,4y+7 = y(4-2,4) + 7 = 1,6y+7.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Duffy

Jah, prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2

Ja jeg forsøger også at komme væk fra blot at give færdige løsninger, medmindre det er gået helt i hårdknude, men det kræver jo at vi alle, der hjælper til, gør det samme, ellers er det værdiløst.


Svar #4
12. november 2009 af Kevi (Slettet)

Kan en af jer lige hjælpe mig med opg a. har lavet b og c , og dem fik jeg til b)   0+3x  og c) 7.9-4a... i må os gerne tjekke om de er rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af Duffy

c er korrekt.

b er forkert (kan du skrive dine mellemregninger op her?)

I opgave a skal du når du fjerner parentesen med minus foran, skifte fortegn på alle leddene indeni parentesen. Husk at når der ikke står noget fortegn foran et tal, så har det fortegnet plus (+).

-(5-6x) = - ( +5 - 6x ) = prøv nu


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.