Matematik

Differens

10. november 2009 af wuuz (Slettet) - Niveau: A-niveau

a. Summen af to tal er 90, mens differensen er 44, bestem tallene ..
svar: 67 og 23

b. Differensen mellem to naturlige tal er 3. Hvis man øger det største tal med 2 og trækker 1 fra det mindste tal, forbliver pruduktet uændret, hvilke to tal er der tale om?
svar: 5 og 8?


Svar #1
10. november 2009 af wuuz (Slettet)

hjælp til udregninger?!


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

a.

x+y = 90

x-y = 44

så løser du bare to ligninger med to ubekendte

b.

x-y = 3

(x+2)(y-1) = xy

som du igen løser som to ligninger med to ubekendte.  


Svar #3
11. november 2009 af wuuz (Slettet)

Lommeregnerne siger det ikke kan udregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

 Det er hurtigere at løse det i hånden end at trykke det ind på lommeregneren.

du skal bare isolere den ene variable og sætte den ind i den anden ligning.

i a. kan du i den nederste ligning isolere x og få

x = 44 + y

det sætter du så ind i den øverste og får

(y + 44) + y = 90

det giver

2y = 90 -44

så 

y = 23

det sætter du så ind i en af de oprindelige ligninger og får:

x + 23 = 90 (her sat ind i den øverste, men man kan bare vælge den der passer en bedst)

x=67

så gør du bare tilsvarende i b.

Hvis du har en Ti-89 eller noget i den retning er jeg sikker på, at den godt kan regne det ud, men jeg ved ikke hvordan da min egen casio ikke kan sådan noget.


Svar #5
16. november 2009 af wuuz (Slettet)

Den første er regnet. men opgave b er problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af mathon

b. Differensen mellem to naturlige tal er 3. Hvis man øger det største tal med 2 og trækker 1 fra det mindste tal, forbliver pruduktet uændret, hvilke to tal er der tale om?

    a,b ∈ N og a>b

    a - b = 3               a·b = (a + 2)·(b - 1)

    b = a - 3               a·(a-3) = (a + 2)·(a - 3 - 1)
                                a2 - 3a = (a + 2)(a - 4)
                                a2 - 3a = a2 - 2a - 8
                                -a = -8
                                a = 8                          som indsat i

    


    b = a - 3                                                 giver
    b = 8 - 3 = 5
    b = 5
 

    


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2014 af ShadH

Jeg sidder med samme opgave. Jeg undrer mig blot over hvorfor vi siger: a*b 


Skriv et svar til: Differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.