Matematik

Trigonometri

10. november 2009 af danaaa111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til følgende opgave:

Beregn de ubekendte stykker i trekantet ABC, når A = 62, a=15 og b= 7

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Du kan bruge phytagoras til at finde den sidste side a^2+b^2=c^2 og så tager du kvadratrodet af c^2.

Så kan du finde den 2 vinkel vha. cosinusrelationerne a^2+c^2-b^2/2ac

og sidste vinkel ved vinkel summen af de to andre :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Isomorphician

c2 = a2 + b2 - 2*a*b*cos(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Pythagoras kan du kun bruge hvis det er en retvinklet trekant.

Jeg går ud fra at du mener at a er den side der står overfor vinkel A.

Så kan du bruge sinusrelationerne til at finde vinkel B

Så kan du finde vinkel C som vinkelsummen minus de to andre vinkler.

Derfra kan du selv vælge om du vil bruge sinusrelationerne eller cosinusrelationerne til at finde den sidste side. Jeg bruger normalt cosinusrelationerne da man der altid får et entydigt svar. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.