Matematik

LIGEBENET trekant

10. november 2009 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa...

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af denne opgave:


Trekant ABC er ligebenet med A = B =65 grader. Desuden er a = 17,3. Beregn de resterende stykker i trekanten.

Nogle forslag... jeg kan godt finde ud af det der sinus, cosinus og tangens, men det er jo kun i en retvinklet trekant ik?
Kan nogle hjælpe? o.O


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Brug sinus relationen:

Sin(A)/a=Sin(B)/b

og cosinus relationen:

Cos(A)=(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Cruiser (Slettet)

en ligebenet trekant består af 2 identiske retvinklete trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af Isomorphician

Du kan finde vinkel C, da du kender to af vinklerne i trekanten.

Brug sinusrelationerne til at finde den sidste side:

a/sin(A) = c/sin(C), isoler c.


Svar #4
10. november 2009 af Cucumber (Slettet)

Tak skal I have

;D


Skriv et svar til: LIGEBENET trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.