Fysik

procent vise afvigelse

10. november 2009 af Jallen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. Jeg har en opgave hvor tabelvrærdien er på 632.8 nm og min resultat er 679.53
Nogle de kan hjælpe mig med at få den procent vise afvigelse? har læst en anden opgave hvor tabelværdien er den sammen men hendes resultat er 525, og der skulle det gælde at afvigelsen er 1.25%. det kan jeg ikke få til at passe, hvis jeg bruger formlen prøveværdi : Tabelværdi * 100 = Procent afvigelse

 Håber nogen kan hjælpe.,

Et andet spørgsmål, jeg lavede opgaven for noet tid siden og kan nu ikke huske hvordan jeg er kommet frem til mit resultat. altså bølgelængden er 679.53 nm og det er mit resultat. og det kan man finde ud af med formlen:
Bølgelængde = (d*sin(Ø)/)/n
hvor d: 0.001667 nm / 0.000001667m
n:2
Ø:54.6052

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg er kommet frem til dette resultat.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2009 af peter lind

Afvigelse i procent 100(679.53- 632.8 )/ 632.8

d er sandsynligvis en værdi, du har fået opgivet, n er ordenen af den målte linie. Den er sandsynligvis fundet ved at du har talt hvor mange linier der er fra 0 afbøjning. Ø er målt på en eller anden måde. Det skal man kende aparater og opstilling for at kunne sige noget om.


Svar #2
10. november 2009 af Jallen123 (Slettet)

men det er mere resultatet for bølgelængden 679.53 jeg ikke forstår hvordan jeg har fundet ud fra overstående formel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2009 af peter lind

Du har vel bare sat ind i formlen. Jeg har godt nok ikke regnet efter om det passer.


Svar #4
10. november 2009 af Jallen123 (Slettet)

det gør det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2009 af peter lind

Så har du måske regnet forkert eller en af dine data er forkert aflæst. Rent umiddelbart forekommer det mig at tallet for d = 0.001667 nm har en forkert størrelsesorden og den stemmer ikke med din angivelse i meter.


Skriv et svar til: procent vise afvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.