Matematik

Hjælp til Mat A

10. november 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

Hej. jeg har problemer med en opgave ;

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10. og at x > y.

a) bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet ?


Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

x+y+1=10

x=9-y

x>y

Du ved den er retvinklet, og du ved x>y du kan se 9/2 er større end 1 derfor må x være hypotenusen:

iflg. pythagoras må x^2=y^2+1^2

Du har nu to ligninger med to ubekendte der blot skal løses.


Skriv et svar til: Hjælp til Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.