Matematik

hjælp - mat A

11. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

En cirkel er givet ved ligningen

x^2 + 4x + y^2 - 6y - 23 = 0

a) bestem afstanden fra cirklens til linjen l med ligningen

3x - 4y - 4 = 0
 

Hvordan løser man den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Taqz (Slettet)

Afstanden fra cirkel periferien eller fra cirklens centrum?

Hvis det er cirklens centrum, så brug cirkelligningen:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2 til at finde centrum(hvor a og b er centrums koordinater).

Brug så afstandsformlen for afstanden mellem et punkt og en linje.


Svar #2
11. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

dvs.

(x + 2)^2 - 2^2 + ( y - 3)^2 - 3^2 - 23 = 0
(x + 2)^2 + (y - 3)^2 = 2^2 + 3^2 + 23 = 36

centrum( -2,3) r = 6


Skriv et svar til: hjælp - mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.