Matematik

Beregn trekants areal (SVÆR)

12. november 2009 af kjbkjef (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kunne hjælpe med at vise hvordan man laver denne opgave,

På forhånd mange tak.

Tangenten til grafen for f(x) = √2x-3 i (6,f(6)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=6 en firkant. Beregn denne firkant areal.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0) har ligningen y = f'(x0)(x-x0)+f(x0). Find denne ligning og afsæt den sammen med linien x=6 i et koordinatsystem. Så må du beregne de tilsvarende skæringspunkter for at finde arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2009 af mathon

   y = f '(6)(x-6) + f(6)

   y = (1/3)·(x-6) + 3

   y = (1/3)·x - 2 + 3

  
   y = (1/3)·x + 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2009 af mathon

firkanten er et trapez

A = ½·h(m+n)      hvor m og n er længderne af de parallelle sider

A = ½·6(1+3)


Svar #4
12. november 2009 af kjbkjef (Slettet)

Er A så arealet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2009 af mathon

Ja

lav tegning i koordinatsystem og tjek


Svar #6
12. november 2009 af kjbkjef (Slettet)

Super mange tak :)


Skriv et svar til: Beregn trekants areal (SVÆR)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.