Matematik

f'(1) - differentialregning

12. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg er igang med en opgave, der går ud på at bestemme f'(1) - uden brug af lommeregner.
Og kunne rigtig godt bruge noget hjælp.

f1 (x) =  -½ x ½ * (-2x+7)

f2 (x) = (3√x    -1)(x2 -7x)
- kun kvadratrod om x.

 f3 (x) = 2x2 -x / √x

f4 (x) = (6x½ + x2) * 4x½

 f5 (x) = 3x + 2√x    /  √x

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

For 1,2 og 4, brug reglen for differetiering af produkt

(f(x)g(x))' = f'(x)g(x) + f(x)g'(x)

For 3 og 5 brug reglen for differentiering af division

(f(x)/g(x))' = (f'(x)g(x) - f(x)g'(x) ) / g(x)2


Svar #2
14. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Kan du forklarer lidt nærmere?
Eller måske bare løse den første for mig, så jeg har en præcis idé om hvad jeg skal.
Ved godt den skal ind i formlen, men ved ikke hvad det er jeg skal sætte ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af maddse (Slettet)

Den første er differentiation af et produkt af to funktioner, der hver især er en funktion af x.

f1(x) = f(x)g(x)

ifølge første udtryk i #1 kan vi sige at

f(x) = -1/2x1/2 og  g(x) = -2x+7

herved fås

f'(x) = -1/2* 1/(2x1/2)   og  g'(x) =-2

Indsættes i første formel i #1 fås

f''1(x) = -1/2* 1/(2x1/2) * (-2x+7)  + (-2)*(-1/2x1/2)

 Dette kan evt reduceres til

f'1(x) = (6x-7)/(4x1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

se
f2'

Vedhæftet fil:differentiation_36.doc

Skriv et svar til: f'(1) - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.