Matematik

Differentialregning HJÆLP

12. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej alle sammen.
Jeg skal løse følgende opgave længere nede. Og det kan jeg simpelthen ikke finde ud af!
Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp, det jeg er helt håbløs.

For en bakterie kultur gælder, at antallet af bakterier N(t), med en tilnærmelse kan beskrves ved
N(t) = 100 + 2t + 0,4t2  , 0 ≤ t ≤ 24,

hvor t angiver antal timer.

Hvad angiver N(0)?
Hvor mange bakterier er deer efter 5 timer?

Bestem dN/dt. Hvad angiver dN/dt?

hvor hurtig ændre baktieremængden sig til tidspunktet  
t = 10??

Tak tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

N(0) dvs antal bakterier til tiden 0 (start antal af bakterier)

Antal bakterier efter 5 timer. N(5) findes ved insættelse af t = 5

dN/dt svarer til hældningen på kurven. dvs hvordan antallet af bakterier ændrer sig til et givent tidspunkt t

dN/dt = 2*0.4*t +2

Hvor hurtigt bakterie mængden ændres til tiden t=10 findes ved indsættelse i dN/dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af mathon

dN/dt = 0,8t + 2  er væksten

d2N/dt2 = 0,8      er væksthastigheden


Svar #3
15. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. tænkte på om du ville forklare lidt nærmere?

Mvh


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.