Fysik
Gasanalyse
16. januar 2005 af
Donnerfar (Slettet)
En Gasblanding indeholder 02-molekyler, som i en ionkilde bliver til O2+ ioner. Ionerne accelereres fra hvile op til den kinetiske energi 2,00 keV.
A)
Bestem spændingsfaldet U
b)
Massen af en o2+ion er 5,31*10^-26kg
Vis, at ionens fart i magnetfeltet er 1,10*10^5 m/s
Nogle som vil hjælpe med disse?
TAAAAK
A)
Bestem spændingsfaldet U
b)
Massen af en o2+ion er 5,31*10^-26kg
Vis, at ionens fart i magnetfeltet er 1,10*10^5 m/s
Nogle som vil hjælpe med disse?
TAAAAK
Svar #1
16. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)
Den kinetiske energi af ionen kan både skrives som
E_kin = qU = ½mv^2
I a får du så:
U = E_kin/q (q=+e (elementarladningen))
I b skal du så bruge:
E_kin = ½mv^2 <=>
v = kvadratrod(2*E_kin/m)
E_kin = qU = ½mv^2
I a får du så:
U = E_kin/q (q=+e (elementarladningen))
I b skal du så bruge:
E_kin = ½mv^2 <=>
v = kvadratrod(2*E_kin/m)
Skriv et svar til: Gasanalyse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
