Matematik

Fordobling og procent.

14. november 2009 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål lyder, at jeg skal finde ud af hvor mange procent træerne bliver højere hvis deres tæthed fordobles.

Jeg har forskriften f(x)=168000*x^-2,01705.

Mit bud ville være, at jeg benyttede fordoblingskonstanten, også regnet procenten ud af det tal jeg fik - but im not sure.

På forhånd tak - and a good weekend (;


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2009 af mathon

f(x) er træhøjden
og
x er tætheden?

............

i øvrigt er der ikke noget, der hedder fordoblingskonstant ved potensiel udvikling


Svar #2
14. november 2009 af buddhisme (Slettet)

Nej omvendt. x er Træhøjden.

 ............

Jamen, så har jeg intet bud so far.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

y/yo = (x/xo)a

y/yo = (2xo/xo)a

y/yo = 2a

Δy/yo = 2a - 1

Δy/yo = 2-2,01705 - 1


Svar #4
14. november 2009 af buddhisme (Slettet)

Igen har jeg lidt svært ved at se, hvorfor -1 er med? Hvad hedder denne formel?

Men nu, hvor vi er i gang med noget dejligt lørdags matematik, så kunne jeg godt tænke mig, at vide om kan gøre dette for at finde ud af hvor mange procent tætheden bliver større når træerne bliver 20 % højere:

f(1,20)=1,20-2,01705

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2009 af mathon

Δy/yo = 2-2,01705 - 1 = -0,753 = -75,3%

....................

alment:

a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d

specifikt:
y/yo = 2a

y/yo = 2a/1

(y-yo)/yo = (2a - 1)/1

Δy/yo = 2a - 1 ........osv....


Skriv et svar til: Fordobling og procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.