Matematik

Trekanter - vinkel- og sideberegning

16. november 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Kan ikke lige finde ud af disse to opgaver, så det ville være rart med lidt hjælp.

1. Trekant ABC er retvinklet med C = 90 grader, a = 4 og b = 9. Beregn siden c, og vinklerne A og B.

_______________________________________________________________________________________________

2. I trekant ABC er C ret, b = 6 og c = 7. Beregn A, a og B.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af mathon

1. Trekant ABC er retvinklet med C = 90 grader, a = 4 og b = 9. Beregn siden c, og vinklerne A og B.

   c = √(a2+b2)

   A = tan-1(a/b)

   B = tan-1(b/a)                       kontrol: C + A + B = 180° og B > A


Svar #2
16. november 2009 af MikkelxD (Slettet)

Hvordan er det så med opgave 2?

Bare samme metode med tangens osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af abekat (Slettet)

Ja


Svar #4
16. november 2009 af MikkelxD (Slettet)

 a = √(b2+c2)

A = tan-1(a/b)

B = tan-1(b/a)
 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af mathon

#4

  a = √(c2 - b2)

  A = cos-1(b/c)

  B = sin-1(b/c)
 


Svar #6
16. november 2009 af MikkelxD (Slettet)

Super, tak :)

Hvad så med dem her, skal det være cosinus, sinus eller tangens?

Trekant ABC er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de manglende sider og vinkler når..

1) A = 43 grader og c = 5

2) B = 25 grader og a = 19

3) c = 12,643 og b = 4,719

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2009 af mathon

se


Skriv et svar til: Trekanter - vinkel- og sideberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.