Matematik

opstil en ligning for følgende

16. november 2009 af Jeame (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej... er der nogen der kan hjælpr mig med følgende....

Hugo har nogen høns og grise... han har tre gange så mange høns som han har grise og antallet af dyreben er 60. Hvor mange grise har hugo?

Jeg har resultatet. men skal bare opstille en ligning over det..?? hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

antal grise x

antal høns 3x

antal ben x*4+ 3x*2=60

10x=60


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af maddse (Slettet)

se #2



Svar #3
16. november 2009 af Jeame (Slettet)

det vil sige x er lig 10? skal bare lige være sikker for så har jeg nemlig regnet forkert jeg har fået x til 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af maddse (Slettet)

x er lig 6

10x=60 <=>

x = 60/10 = 6


Svar #5
16. november 2009 af Jeame (Slettet)

kan slet ikke se hvordan hele den ligning ser ud...

vil du ikke skrive den fuldt ud så jeg kan se det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har da fået hele ligningen nu.

Den første del hos #1 og den sidste del hos #4. Du kan samle det et sted ved at kopiere det, hvis du synes det er nødvendigt.


Svar #7
16. november 2009 af Jeame (Slettet)

det er ikke så meget det...

kan bare ikke se for mig hvordan jeg skal sætte de 10x ind i ligningen for som jeg ser så skal der så stå

10x*4+3x*10x*2=60 og det gir ikke lige nogen meningen for mig når jeg så skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du skal ikke sætte 10x ind i ligningen, du skal løse ligningen, du er bare blevet hjulpet på vej


Svar #9
16. november 2009 af Jeame (Slettet)

jeg kan stadig ikke få 10x selvom jeg heller ikke sætter det ind i ligningen...


Svar #10
16. november 2009 af Jeame (Slettet)

så gik lyset op for mig .... tak for hjælpen allesammen :-)


Skriv et svar til: opstil en ligning for følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.