Matematik

HJÆÆLP, differentialregning!

16. november 2009 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Hvad bliver disse funktion differentieret:

- (2e)^2x ?

- (3x^2-x) * 5 ?

- e^3x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Miquel (Slettet)

ekx differentieres som kekx

Den første og den tredje bliver altså henholdsvis 4e2x og 3e3x

Den midterste løser differentierer du bare for den indre, og ganger 5 på til sidst

(6x-1)5 = 30x-5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af cbech (Slettet)

 


Svar #3
16. november 2009 af MTP92 (Slettet)

 Wow, det var lidt forskellige resultater :)

Men mht. den midterste, så går jeg ud fra, jeg skal bruge diff.regnereglerne for to funktioner ganget sammen, som siger:

(f(x)*g(x))´= f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af Miquel (Slettet)

Det skal du ikke, da det er en konstant, der ganges på. Stod der noget med x uden for parentesen ville du have ret!


Svar #5
16. november 2009 af MTP92 (Slettet)

Gud, det er , fordi der skulle have stået 5^x uden for parentesen, det var en smutter. 

men 5^x differentieret må hedde ln(5)*5^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af Miquel (Slettet)

Du kan se det ved at prøve at gøre det.

f(x) = 3x2-x

f'(x) = 6x-1

g(x) = 5

g'(x) = 0

(f(x)*g(x))´= f´(x)·g(x)+f(x)·g´(x)

(f(x)*g(x))´= (6x-1)5+(3x2-x)0 = 30x-5

altså resultatet fra før.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2009 af Miquel (Slettet)

#5

Jep :D


Svar #8
16. november 2009 af MTP92 (Slettet)

 Okay, super! Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: HJÆÆLP, differentialregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.