Fysik

Kræfter

16. november 2009 af elissa92

En kvinde med massen 60 kg står i en elevator, der begynder at køre op. I starten accelerer elevatoren med accelerationen 1,5 m/s2.

Med hvor stor en kraft påvirker kvinden i starten elevatorens gulv?

Håber jeg kan få hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er det samme som før m*dv/dt = m*a, lav i øvrigt et vektordiagram, hun er også påvirket af tynmgdekraften m*g, du kan indtegne det hele så den resulterende kraft = R = m*a - m*g = m*(a - g)


Svar #2
16. november 2009 af elissa92

Tak skal du ha'.

Jeg har et sidste spørgsmål til. Håber ikke jeg er for besværlig.

Men med hvor stor en kraft påvirker kvinden elevatorens gulv, når elevatoren kører videre op med konstant hastighed?


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.