Matematik

Bestem monotoniforhold for f

16. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x) = 2x^2-4x-4

a) Bestem monotoniforholdene for f

Når jeg differentierer får jeg: 4x-4 ...hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Exupery (Slettet)

Sæt f'(x)=0

og lav så en monotonilinie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af CasparJespersen (Slettet)

 Sæt f'(x)=0, der vil hældningen være lig 0 og du vil altså finde eventuelle vendepunkter. Lad os så fx sige at du får værdierne 3 og 5. Så ville jeg finde ud af f'(2), f'(4) og f'(6) - så ved du altså om den er voksende/aftagende før første vendepunkt, mellem de to vendepunkter og til sidst efter sidste vendepunkt. Alternativt kunne du løse uligheden f'(x)>0 og f'(x)<0.

Håber mine forvirrende ord kunne hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du behøver i øvrigt ikke at lave en monotonilinie. Da du ved, at funktionen er et andengradspolynomium med a>0, må den nødvendigvis være aftagende før f'(x)=0 og voksende efter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af CasparJespersen (Slettet)

 Korrekt - men husk argumentationen..


Svar #5
16. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

Oka mange tak for hjælpen til jer begge :)


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.