Fysik

HJLÆLP

17. november 2009 af tanja55 (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at regne denne opgave ud ? 

En cyklist kører frihjul ned ad en bakke. cyklist og cykel vejer 85 kg. ved bakke toppen er cyklistens hastighed 6,5 m/s og bakkens højde er 15 m.

beregn cyklistens hastighed ved bakkens fod.

 ingen gnidningsmodstand og vindmodstand. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Danner39 (Slettet)

1# - Spørgsmålet lyder på at bestemme hastigheden ved bakkens fod, hvilket fremgår tydeligt af 0#

Til tiden t=0 vil den samlede mekaniske energi være:

Emek = Ekin + Epot

Emek = 0,5*85*6,5^2 + 85*9,82*15

Den mekaniske energi omdannes derefter udelukkende til kinetisk energi, så du kan opstille ligningen:

Emek=0,5*85*v^2

Isoler v og du vil have hastigheden v for enden af bakken.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg havde forventet at Tanje selv havde arbejdet så meget med opgaven at hun kunne stille et mere presist spørgsmål end bare at bede om at få lavet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af Danner39 (Slettet)

ah ja. Så forstår jeg bedre,

Jeg finder det nu meget interessant at skrive løsningsforslag til opgaver herinde. Så nedern er jeg desværre :-(


Svar #5
18. november 2009 af tanja55 (Slettet)

 mange tak for hjælpen danner39 :)

  - Gik ud fra at man kunne finde spørgsmålet i  spørgsmålsformuleringen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2009 af Danner39 (Slettet)

Håber du kan bruge det til noget.

Så ved du det nu :-)


Skriv et svar til: HJLÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.