Matematik

Reducér

17. november 2009 af PhillipDC (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har et problem har  noglel spørgsmål..
hvad er:

4a + 5b - 7b = ???

9a + (5b - 5a) = ???

3(6a+3b) - 10a = ???

8x - 72 = - 4x = ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af cbech (Slettet)

Har du prøvet selv? Disse opgaver skulle være nemme at gå til, jeg kan give dig et eksempel på den første:

4a+5b-7b

Træk de 7b fra 5b og du får:

4a-2b.

Jeg tror ikke at du i en opgave som denne vil skulle skrive hvad resultatet af ligningen er, men derimod bare forkorte den? Prøv at skrive opgaven ind :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af MN-P (Slettet)

9a + (5b - 5a) = ???

en +parentes (+ foran parentesen) kan man umiddelbart fjerne derefter samles a-er og b-er hver for sig som #1 har vist ovenfor

3(6a+3b) - 10a = ???

Der står ikke noget mellem 3 og (, så er det en gange parentes. Gang alle led inde i parentesen med 3.

Saml a-er og b-er

8x - 72 = - 4x = ???

Da der står et = er det en ligning, du skal finde ud af, hvilket tal der kan stå i stedet for x. Det er et helt positivt tal


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.